BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Klopsy mielone z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i często robione klopsy z mięsa mielonego z dodatkiem podsmażonych pieczarek. Takie klopsy robię często bo najbardziej je lubią moi domownicy.

Klopsy mielone z pieczarkami Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Klopsy mielone z pieczarkami

 

  • mielone około 600 g,
  • bułki namoczone w mleku - odciśnięte,
  • cebula 1 szt,
  • jajko 1,
  • podsmażone pieczarki około 200 g,
  • sól i pieprz do smaku,
  • przyprawa do mięsa mielonego do smaku,
  • przyprawa w płynie do smaku,
  • bułka tarta do panierowania,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Klopsy mielone z pieczarkami
Na samym początku bułki zamaczam w mleku, następnie odsączam.

Pieczarki obieram, kroje i podsmażam na oleju.

Cebule po obraniu drobno kroje w kostkę.

Wszystkie składniki dodaje do mięsa mielonego, dodaje jajko oraz przyprawy oraz odsączone bułki.

Dokładnie mieszam do połączenia składników.

Z masy formuje klopsy, które obtaczam w bułce tartej a następnie smażę na rozgrzanym oleju.

Smażę z obu stron na złoty kolor. (część klopsów podsmażam mocniej bo lubie bardziej spieczone).

Podaje z ciapkapustą.
Klopsy mielone z pieczarkami
Bułki zamaczamy w mleku ,następnie odciskamy
Klopsy mielone z pieczarkami
Pieczarki po obraniu i pokrojeniu podsmażymy na oleju
Klopsy mielone z pieczarkami
obraną cebule kroimy w drobną kostkę, nastepnie dodajemy do mielonego
Klopsy mielone z pieczarkami
Wszystkie składniki łączymy z mięsem mielonym ,dodajemy jajko i przyprawy
Klopsy mielone z pieczarkami
Po dokładnym wymieszaniu formujemy klopsy a następnie panierujemy
Klopsy mielone z pieczarkami
klopsy panierowane gotowe do smażenia
Klopsy mielone z pieczarkami
klopsy smażone na rozgrzanym oleju

Tagi:

mięso danie