Sposób przygotowania:
Klopsy mielone z pieczarkami
Na samym początku bułki zamaczam w mleku, następnie odsączam.
Pieczarki obieram, kroje i podsmażam na oleju.
Cebule po obraniu drobno kroje w kostkę.
Wszystkie składniki dodaje do mięsa mielonego, dodaje jajko oraz przyprawy oraz odsączone bułki.
Dokładnie mieszam do połączenia składników.
Z masy formuje klopsy, które obtaczam w bułce tartej a następnie smażę na rozgrzanym oleju.
Smażę z obu stron na złoty kolor. (część klopsów podsmażam mocniej bo lubie bardziej spieczone).
Podaje z ciapkapustą.
Pieczarki obieram, kroje i podsmażam na oleju.
Cebule po obraniu drobno kroje w kostkę.
Wszystkie składniki dodaje do mięsa mielonego, dodaje jajko oraz przyprawy oraz odsączone bułki.
Dokładnie mieszam do połączenia składników.
Z masy formuje klopsy, które obtaczam w bułce tartej a następnie smażę na rozgrzanym oleju.
Smażę z obu stron na złoty kolor. (część klopsów podsmażam mocniej bo lubie bardziej spieczone).
Podaje z ciapkapustą.
gusia1000