Sposób przygotowania:
Klopsy kalafiorowo - brokułowe
Kalafiora i brokuła obieramy z liści płuczemy, dzielimy na różyczki a następnie gotujemy.
Następnie odcedzamy na sicie i studzimy.
Wystudzonego kalafiora i brokuła rozgniatamy widelcem, dodajemy ugotowane na twardo rozgniecione widelcem jajka, poszatkowany koperek, jajko surowe oraz przyprawy, a na sam koniec dodajemy bułkę tartą, tyle ile wchłonie masa.
W zależności jak mokrą masę będziemy mieli najlepiej (według swojego uznania ).
Wszystko dokładnie wymieszać.
Z gotowej masy formować klopsy i smażyć na gorącym oleju z obu stron.
Następnie odcedzamy na sicie i studzimy.
Wystudzonego kalafiora i brokuła rozgniatamy widelcem, dodajemy ugotowane na twardo rozgniecione widelcem jajka, poszatkowany koperek, jajko surowe oraz przyprawy, a na sam koniec dodajemy bułkę tartą, tyle ile wchłonie masa.
W zależności jak mokrą masę będziemy mieli najlepiej (według swojego uznania ).
Wszystko dokładnie wymieszać.
Z gotowej masy formować klopsy i smażyć na gorącym oleju z obu stron.
gusia1000
BozenaMatuszczyk