Sposób przygotowania:
Mielone zapiekane po mojemu
Paprykę czerwoną i żółtą obrać usunąć gniazda nasienne pokroić w drobną kosteczkę,cebule obrać pokroić w kosteczkę,
Na patelni rozgrzać olej dodać warzywa , smażyć do momentu aż cebulka sie zeszkli,gdy cebulka będzie gotowa zdjąć z ognia.
Mięso mielone włożyć do miski dodać jajka, przyprawę do mięsa mielonego,płynną przyprawę do smaku,bułkę tartą, namoczoną odciśniętą bułkę kajzerkę,oraz usmażone warzywa,dokładnie wymieszać.Uformować kulki , włożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego i zapiekać 15 - 20 minut w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C.
Pomidory wlać do rondelka doprawić do smaku przyprawami i zagotować.
Gorącym sosem zalać klopsiki,zapiekać jeszcze 40 minut,
Pod koniec zapiekania posypać żółtym startym serem.
Na patelni rozgrzać olej dodać warzywa , smażyć do momentu aż cebulka sie zeszkli,gdy cebulka będzie gotowa zdjąć z ognia.
Mięso mielone włożyć do miski dodać jajka, przyprawę do mięsa mielonego,płynną przyprawę do smaku,bułkę tartą, namoczoną odciśniętą bułkę kajzerkę,oraz usmażone warzywa,dokładnie wymieszać.Uformować kulki , włożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego i zapiekać 15 - 20 minut w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C.
Pomidory wlać do rondelka doprawić do smaku przyprawami i zagotować.
Gorącym sosem zalać klopsiki,zapiekać jeszcze 40 minut,
Pod koniec zapiekania posypać żółtym startym serem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk