szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Kotleciki nadziewane serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki z serem najlepiej smakują ciepłe, gdy ser jest jeszcze ciepły i ładnie się rozpływa. Smaczne danie na szybki obiad.

Kotleciki nadziewane serem

Składniki:

Kotleciki nadziewane serem

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki nadziewane serem
Ser pokroić w dość grubą kostkę. Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajka, posiekaną drobno cebulę, 1/3 szkl. tartej bułki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.

Formować klopsiki, do każdego włożyć ok. 4 kawałków sera i dokładnie obtoczyć mięsem.

Następnie delikatnie spłaszczyć i obtoczyć w pozostałej tartej bułce. Smażyć wolno na rozgrzanym oleju. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Usmażyć na rozgrzanym oleju.

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Klopsiki posypać pieczarkami. 

Tagi:

danie mięso