Sposób przygotowania:
Kotleciki nadziewane serem
Ser pokroić w dość grubą kostkę. Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajka, posiekaną drobno cebulę, 1/3 szkl. tartej bułki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Formować klopsiki, do każdego włożyć ok. 4 kawałków sera i dokładnie obtoczyć mięsem.
Następnie delikatnie spłaszczyć i obtoczyć w pozostałej tartej bułce. Smażyć wolno na rozgrzanym oleju. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Klopsiki posypać pieczarkami.
Formować klopsiki, do każdego włożyć ok. 4 kawałków sera i dokładnie obtoczyć mięsem.
Następnie delikatnie spłaszczyć i obtoczyć w pozostałej tartej bułce. Smażyć wolno na rozgrzanym oleju. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Klopsiki posypać pieczarkami.