Sposób przygotowania:
Klopsy mięsne z pieczarkami
Cebule kroimy w kostkę, posypujemy wegetą natur i podsmażamy na oleju.
Dodajemy obrane i pokrojone na plasterki pieczarki, zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem. Do mięsa dodajemy jajko, 3 łyżki bułki tartej, paprykę, sól i pieprz i wyrabiamy masę.
Z masy robimy kulki, obtaczamy je w mące i smażymy na drugiej patelni, obracając aby zrumieniły się z każdej strony.
Podsmażone klopsiki przekładamy do pieczarek. Doprawiamy sola i pieprzem i dusimy całość do miękkości pieczarek.
Pod koniec duszenia dodajemy 2 łyżki śmietany i mieszamy.
Dodajemy obrane i pokrojone na plasterki pieczarki, zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem. Do mięsa dodajemy jajko, 3 łyżki bułki tartej, paprykę, sól i pieprz i wyrabiamy masę.
Z masy robimy kulki, obtaczamy je w mące i smażymy na drugiej patelni, obracając aby zrumieniły się z każdej strony.
Podsmażone klopsiki przekładamy do pieczarek. Doprawiamy sola i pieprzem i dusimy całość do miękkości pieczarek.
Pod koniec duszenia dodajemy 2 łyżki śmietany i mieszamy.