eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Klopsy mięsno cukiniowe Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przygotowałam klopsy z mięsa wieprzowego i cukinii. Klopsy wyszły pyszne i soczyste. Można je podawać na ciepło i na zimno.

Klopsy mięsno cukiniowe Eli

Składniki:

Klopsy mięsno cukiniowe Eli

mięso

  • 800 g karkówki wieprzowej

warzywa

dodatki

Sposób przygotowania:

Klopsy mięsno cukiniowe Eli

przygotowanie składników

Klopsy mięsno cukiniowe Eli
Do miski włożyć wszystkie składniki klopsów.

Cukinie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odciąć końcówki a cukinię razem ze skórką zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

Do cukinii dodać płaską łyżeczkę soli, wymieszać i odstawić na 15 minut. z cukinii odcisnąć wodę. Mięso zmielić w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami. Cebule obrać i drobno pokroić. czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.

Do miski włożyć mięso, cukinię, cebulę, czosnek, bułkę tartą i przyprawę do mięs.

przygotowanie klopsów

Klopsy mięsno cukiniowe Eli
Z masy mięsno cukiniowej formować klopsy.

Wszystkie składniki wymieszać i formować klopsy jak mielone.

przygotowanie klopsów cd

Klopsy mięsno cukiniowe Eli
Obtoczone w bułce tartej klopsy smażyć na oleju na rumiano.

Klopsy obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsy z obu stron na rumiano.

przygotowanie klopsów cd

Klopsy mięsno cukiniowe Eli
Podawać klopsy z mizerią i ziemniakami...

Klopsy podawać z ziemniakami i mizerią z ogórków.


Tagi:

mięso danie