Sposób przygotowania:
Klopsy mięsno cukiniowe Eliprzygotowanie składników

Cukinie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odciąć końcówki a cukinię razem ze skórką zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Do cukinii dodać płaską łyżeczkę soli, wymieszać i odstawić na 15 minut. z cukinii odcisnąć wodę. Mięso zmielić w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami. Cebule obrać i drobno pokroić. czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Do miski włożyć mięso, cukinię, cebulę, czosnek, bułkę tartą i przyprawę do mięs.
przygotowanie klopsów

Wszystkie składniki wymieszać i formować klopsy jak mielone.
przygotowanie klopsów cd

Klopsy obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsy z obu stron na rumiano.
przygotowanie klopsów cd

Klopsy podawać z ziemniakami i mizerią z ogórków.
gusia1000