rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Klopsy po gospodarsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Klopsy mielone w innej wersji

Klopsy po gospodarsku

Składniki:

Klopsy po gospodarsku

 

  • 0,5kg mięsa mielonego mieszanego
  • 1 jajko
  • 1 cebulka
  • tarta bułka
  • sól,pieprz
  • 0,20kg kapusty kiszonej
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Klopsy po gospodarsku
Kapustę kiszoną gotować do miękkości w wodzie.wystudzić i odcisnąć z wody.Mięso połączyć z posiekaną cebulką,jajkiem,solą,pieprzem i bułką tartą na gładką masę.Dodać do masy kapustę i wymieszać.Rozgrzać oliwę na patelni.Z masy mięsnej formować duże klopsy okrągłe lub podłużne i smarzyć z każdej strony.Podawać z ziemniakami piure i surówką.