Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Klopsy z musztardą i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kolejny pomysł na klopsy mielone - z dodatkiem musztardy i cebulki nabierają ciekawego smaczku i fajnej ostrości.

Klopsy z musztardą i cebulką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Klopsy z musztardą i cebulką

 

Sposób przygotowania:

Klopsy z musztardą i cebulką
W misce mieszam mięso mielone z jajkiem i z 3 łyżkami musztardy. Cebulę obieram i siekam w cienkie paseczki lub w drobną kostkę. Dodaję również bułkę tartą - ok 2 łyżki aby mięso się w miarę trzymało i łatwo lepiło się klopsy. Całość doprawiam do smaku solą, pieprzem i papryką słodką. Ręką kulam dowolnej wielkości klopsy, każdego obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju. Podaję z pieczonymi talarkami z ziemniaków. 
Klopsy z musztardą i cebulką
w misce mieszam wszystkie składniki i doprawiam

Tagi:

mięso tarta