MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Klopsy z sosem serowo-chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne ,delikatne klopsiki w sosie serowo-musztardowym.

Klopsy z sosem serowo-chrzanowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsy z sosem serowo-chrzanowym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsy z sosem serowo-chrzanowym
Bułkę moczymy w wodzie przez 10 minut a następnie odciskamy z wody.Do miski wkładamy mięso , jajko, bułkę,czosnek przeciśnięty przez praskę, sól , pieprz i wszystko wyrabiamy na gładką jednolitą masę. Z masy mięsnej tworzymy małe kulki, obtaczamy w mace i wrzucamy do gorącej, osolonej wody. Gotujemy przez 5 minut.Na patelnię wlewamy śmietanę, dodajemy serek i musztardę i wszystko mieszając gotujemy przez 5 minut ,do połączenia się składników i powstania sosu. Ugotowane klopsy przekładamy do sosu , mieszamy z sosem a następnie wykładamy na talerz posypując szczypiorek. Podajemy na gorąco z ryżem lub ziemniakami.
Klopsy z sosem serowo-chrzanowym
Do miski wkładamy mieso mielone, jajko, bułkę,czosnek, sol i pieprz.
Klopsy z sosem serowo-chrzanowym
Z masy miesnej robimy kuleczki i obtaczamy w mące .
Klopsy z sosem serowo-chrzanowym
Gotujemy wodę z solą i gotujemy klopsy przez 5 minut.
Klopsy z sosem serowo-chrzanowym
Ugotowane klopsy przekładamy do przygotowanego sosu .