Sposób przygotowania:
Kluseczki bezglutenowe z dynią
W większym garnku postawić do gotowania wodę, lekko osolić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić marchewkę i dynię, posolić i popieprzyć, doprawić sokiem z cytryny i chwilę smażyć. W misce ugnieść ze sobą ziemniaki, przesmażoną dynię i marchewkę, dodać jajko i mąkę, dobrze wszystko zagnieść, dodać kolędrę i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Formować małe kulki i wrzucać na gotujacą się wodę. Gotowac przez ok. 3- 4 min od chwili wypłynięcia. Podawać z barszczykiem lub inną zupą albo samodzielnie okraszone cebulką z boczkiem. Smacznego:)
mysza75
Netka
Jakoś mi umknął ten komentarz :)
Dziękuję za dobre słowo :) Takie kluseczki są bardzo smaczne i mam nadzieję,że będziesz zadowolona :)