Sposób przygotowania:
Kluseczki z boczkiem
Do miski wbijamy jajka mieszamy widelcem z wodą . dodajemy mąki tyle ile jaka wezmą . Solimy do smaku . Ciasto musi być dość gęste , ma się pomalutku lać.
Wodę zagotowujemy dodajemy sól. Kładziemy pomału za pomocą widelca kluski. Gotujemy kilka minut ,aż urosną. Odcedzamy.
Boczek kroimy w kosteczkę, cebule obieramy i siekamy. Podsmażamy boczek, dodajemy cebulę . Jeżeli boczek nie był tłusty dodajemy odrobina masła.
Na podsmażony boczek kładziemy kluski. Lekko mieszamy.
Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.
Wodę zagotowujemy dodajemy sól. Kładziemy pomału za pomocą widelca kluski. Gotujemy kilka minut ,aż urosną. Odcedzamy.
Boczek kroimy w kosteczkę, cebule obieramy i siekamy. Podsmażamy boczek, dodajemy cebulę . Jeżeli boczek nie był tłusty dodajemy odrobina masła.
Na podsmażony boczek kładziemy kluski. Lekko mieszamy.
Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.