iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kluseczki z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybkie danie troszkę mąki , jajko i dobry wędzony boczek. Danie smakuje od razu po zrobieniu jak i odgrzewane. Możemy go zajadać przez kilka dni za każdym razem będzie smaczniejsze.

Kluseczki z boczkiem

Składniki:

Kluseczki z boczkiem

 

 

  • 2 łyżki wody

 

 

  • mąka ile ciasto weźmie

 

 

  • 1 duża cebula

 

Sposób przygotowania:

Kluseczki z boczkiem
Do miski wbijamy jajka mieszamy widelcem z wodą . dodajemy mąki tyle ile jaka wezmą . Solimy do smaku . Ciasto musi być dość gęste , ma się pomalutku lać.

Wodę zagotowujemy dodajemy sól. Kładziemy pomału za pomocą widelca kluski. Gotujemy kilka minut ,aż urosną. Odcedzamy.

Boczek kroimy w kosteczkę, cebule obieramy i siekamy. Podsmażamy boczek, dodajemy cebulę . Jeżeli boczek nie był tłusty dodajemy odrobina masła.

Na podsmażony boczek kładziemy kluski. Lekko mieszamy.

Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.