Sposób przygotowania:
Kluseczki z miseczki cz.3
Z podanych składników porób ciasto ( ciasto się ciągnie a nie urywa, jeśli urywa to dodawaj po łyżce mąki). Ciasta w każdym kolorze w osobnych pojemnikach, i gotuj najperw białe kluseczki, zielone a na końcu czerwone. Cebulę pokrój w kostkę, średnio grubą jak zacznie się złocić, dodaj boczek pokrojony w 0,5 cm paski. Jak się to razem podsmaży to dodaj mocarelke ( zetrzyj na grubych oczkach bezpośrednio do patelni z boczkiem i cebulą). Poczekaj aż ser się rozpuści i dodaj najpierw 1 szkl.wody, podgotuj mieszając i po ok 3 minutach wlej kolejną szkl. wody. W ten sposób uzyskasz sosik. Pogotuj wszystko ok 10-15 min.Ugotowane kluseczki rozłóż na talerze, na środek dodaj sosik i gotowe