Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kluski z farszem szpinakowym z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kluseczki z farszem szpinakowo-boczusiowym - szybkie i proste

Kluski z farszem szpinakowym z boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kluski z farszem szpinakowym z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Kluski z farszem szpinakowym z boczkiem
Ziemniaki przeciskamy przez praskę do ziemniaków, ubijamy w garnku i dzielimy na 4 części, (jedną część wyciągamy a w jej miejsce wsypujemy mąkę - wyrabiamy dojąc wodę - powstanie nam jednolita masa, boczek kroimy w kostkę bądź słupki, wrzucamy na patelnie i podsmażamy, następnie dodajemy szpinak doprawiamy solą pieprzem i czosnkiem wszystko razem przesmażamy, Z masy ziemniaczanej formujemy placuszki średniej wielkosci, układamy na nich farsz i zalepiamy tworząc kuleczki, kluseczki gotujemy w osolonej wodzie przez około 7 minut.
Kluski z farszem szpinakowym z boczkiem
boczek podsmażamy dodajemy szpinak świeży
Kluski z farszem szpinakowym z boczkiem
całość przesmażamy na małym ogniu przez kilka chwil
Kluski z farszem szpinakowym z boczkiem
z ziemniaczanej masy formujemy placuszki
Kluski z farszem szpinakowym z boczkiem
następnie nakąłdamy farsz i formujemy kulki które gotujemy

Tagi:

szpinak