Sposób przygotowania:
Kluseczki z miodem i makiem
Na początku w garnku ugotować makaron według przepisu podanego na opakowaniu. Po ugotowaniu odsączyć i przepłukać zimną wodą.
Następnie w garnku umieścić mleko, śmietanę 18%, miód i mak. Wszystkie składniki podgrzewać do momentu aż powstanie jednolita, gładka masa. Masę lekko przestudzić. Na koniec wsypać do garnka z masą makową makaron i dokładnie wymieszać.
Danie można podgrzewać i podawać na ciepło lub na zimno.
Smacznego.
Następnie w garnku umieścić mleko, śmietanę 18%, miód i mak. Wszystkie składniki podgrzewać do momentu aż powstanie jednolita, gładka masa. Masę lekko przestudzić. Na koniec wsypać do garnka z masą makową makaron i dokładnie wymieszać.
Danie można podgrzewać i podawać na ciepło lub na zimno.
Smacznego.