kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Kluseczki z selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tradycyjne kopytka z dodatkiem selera i jajka.

Kluseczki z selerem

Składniki:

Kluseczki z selerem

 

Sposób przygotowania:

Kluseczki z selerem
Ziemniaki obrać, ugotować, po przestudzeniu przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, 1 jajko, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Uformować wałeczek i kroić kopytka. Partiami wrzucać do osolonego wrzątku i gotować do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzić. Seler obrać, pokroić w kostkę i obgotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać seler i kluseczki, całość przesmażyć. Pozostałe jajka ubić w misce, doprawiając do smaku. Wylać na patelnię i wymieszać wszystko razem. Smażyć do momentu ścięcia białka. Gotową potrawę oprószyć pokruszoną bryndzą.

Tagi:

jajko jajka seler