Sposób przygotowania:
kluseczki zapiekane z serem
na patelni rozgrzewamy 3 łyżki masła. 2 szklanki mąki jajka sól mieszamy z 1 szklanka wody i dodajemy do tłuszczu.
wyrabiamy na jednolitą masę.
wodę gotujemy w dużym garnku należy ja osolić.
z powstałej masy formujemy kluseczki i wrzucamy je do gotującej się wody i gotować ok 20 minut.
wyjąc z wody gdy będę gotowe i odsączyć na sitku.
ser zetrzeć na tarce.
na patelni rozgrzewamy resztę tłuszczu, dodajemy kluseczki i smażymy na zloty kolor i wyjmujemy. cebule wcześniej pokrojona smażymy na tym samym tłuszczu aż zmięknie.
w naczyniu żaroodpornym przekładamy kluseczki posypujemy cebulą i serem. pieczemy w piekarniku nagrzanym w 200 stopniach aż ser się stopi.
wyrabiamy na jednolitą masę.
wodę gotujemy w dużym garnku należy ja osolić.
z powstałej masy formujemy kluseczki i wrzucamy je do gotującej się wody i gotować ok 20 minut.
wyjąc z wody gdy będę gotowe i odsączyć na sitku.
ser zetrzeć na tarce.
na patelni rozgrzewamy resztę tłuszczu, dodajemy kluseczki i smażymy na zloty kolor i wyjmujemy. cebule wcześniej pokrojona smażymy na tym samym tłuszczu aż zmięknie.
w naczyniu żaroodpornym przekładamy kluseczki posypujemy cebulą i serem. pieczemy w piekarniku nagrzanym w 200 stopniach aż ser się stopi.