p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Kluski drożdżowe z sosem na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kluski drożdżowe z sosem na szybko dla zabieganych

Kluski drożdżowe z sosem na szybko Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kluski drożdżowe z sosem na szybko

 

  • 8 sztuk klusek do gotowania na parze
  • 1 op. sosu ciemnego
  • farsz mięsno-ryżowy z 2 gołąbków
  • 100 ml śmietany słodkiej

Sposób przygotowania:

Kluski drożdżowe z sosem na szybko
Dzisiaj nie miałam czasu na gotowanie, wykorzystałam więc gotowe półprodukty. Z 2 gołąbków, które zostały z obiadu wyciągamy farsz mięsno-ryżowy, który wkładamy do rondelka. 1 opakowanie sosu ciemnego mieszamy z 300 ml zimnej wody, wlewamy do rondelka z farszem i gotujemy na małym ogniu 5 minut, następnie wlewamy 100 ml śmietany słodkiej i gotujemy jeszcze chwilkę. W między czasie nastawiamy w garnku wodę, zagotowujemy ją, w osobnej nakładce do gotowania na parze układamy 8 drożdżowych klusek do gotowania na parze i stawiamy na garnku, przykrywamy pokrywką i gotujemy 10 minut, woda nie powinno być za dużo w garnku. Kluski układamy na talerzu, polewamy sosem i dekorujemy pietruszką.
Kluski drożdżowe z sosem na szybko
1 opakowanie sosu ciemnego mieszamy z 300 ml zimnej wody, wlewamy do rondelka z farszem i gotujemy na małym ogniu 5 minut
Kluski drożdżowe z sosem na szybko
następnie wlewamy 100 ml śmietany słodkiej i gotujemy jeszcze chwilkę
Kluski drożdżowe z sosem na szybko
układamy 8 drożdżowych klusek do gotowania na parze i stawiamy na garnku

Tagi:

sosy