ewelina2009

ewelina2009

Kucharz
[Przepisów: 6]

Kluski leniwe wg Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo łatwe i sycące danie.

Kluski leniwe wg Eweliny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kluski leniwe wg Eweliny

 

Sposób przygotowania:

Kluski leniwe wg Eweliny
Wykonanie: Ser przekładamy do miseczki rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko, sól oraz 3/4 szkl mąki, wyrabiamy jednolitą masę. Ciasto przekładamy na stolnicę wysypaną mąką. Formujemy wałeczek z ciasta, następnie nożem odcinamy małe kawałeczki, które dodatkowo spłaszczamy palcem. Kluski wkładamy do osolonej wrzącej wody. Gotujemy od 5 do 8 min po tym jak wypłyną. Wyjmujemy ostrożni. Masło topimy na patelni, dodajemy bułkę tartą, polewamy kluski.
Kluski leniwe wg Eweliny
Kluski ze stolnicy wyglądają na większe, jednak w rzeczywistości są bardzo malutkie