Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Kluski nadziewane fasolą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kluski najlepiej smakują ze skwarkami i zrumienioną cebulką!

Kluski nadziewane fasolą

Składniki:

Kluski nadziewane fasolą

 

Sposób przygotowania:

Kluski nadziewane fasolą
Fasolę namoczyć przez noc.Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i jeszcze gorące dokładnie utłuc.Namoczoną fasolę ugotować do miękkośći,soląc ją dopiero pod koniec gotowania,ostudzić.Ostudzoną fasolę zmiksować.Pokrojoną w drobną kostkę fasolę zeszklić na oleju,następnie wrzucić zmiksowaną fasolę,wymieszać i doprawić.Z ciasta formować placuszki na środku kazdego układać po porcji farszu i formować okrągłe kluski.Gotować kilka minut w osolonym wrzątku.

Tagi:

ciasto fasola