Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kluski półfrancuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Doskonały dodatek do zup ale i świetne jako samodzielne danie.

Kluski półfrancuskie

Składniki:

Kluski półfrancuskie

 

Sposób przygotowania:

Kluski półfrancuskie
Masło utrzeć z jajkami, dodać przesianą mąkę, wodę i dokładnie zmiksować. Ciasto wyłożyć na deseczkę. Metalową łyżką kłaść podłużne kluski na osolony wrzątek, zanurzając za każdym razem łyżkę w wodzie. Gotować do wypłynięcia klusek na powierzchnię. Odcedzić. Przelać zimną wodą. Podawać jako dodatek do zup np. szparagowej lub grzybowej lub jako samodzielne danie z zawiesistymi sosami, lub polane tartą bułką z masłem

Tagi:

jajko jajka