bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Kluski pulchne z majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo ciekawy i smaczny... ten przepis. Polecam

Kluski pulchne z majerankiem

Składniki:

Kluski pulchne z majerankiem

 

Sposób przygotowania:

Kluski pulchne z majerankiem
Ziemniaki obrać, ugotować, odlać i utrzeć na gładką masę. Dodać przesianą tartą bułkę, żółtka, mąkę i majeranek, sól. Składniki wymieszać, zagnieść miękkieciasto, toczyć z niego wałeczki i kroićtalk,jak leniwe pierogi. Gotować w dużej ilości wrzącej osolonej wody. Podawać ze smażoną słoniną lub boczkiem i smażoną kapustą kiszoną.

Tagi:

tarta