kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Kluski śląskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

najlepsza potrawa z ziemniaków...

 Kluski śląskie

Składniki:

Kluski śląskie

 

Sposób przygotowania:

Kluski śląskie
Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć. Dodać ziemniaki ugotować, przepuszczone w maszynce. Dodać mąkę ziemniaczaną, sól, można dodać jajko lub odrobinę gorącej wody. Wyrobić gęstą masę, tak aby ciasto dobrze odstawało od ręki. Zrobić okrągłe kule, lekko zgnieść i w środku zrobić dołek. Ugotować w osolonej wodzie. Polać tłuszczem z przesmażoną cebulką lub podsmażoną