Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kluski śląskie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

nie robie ich zbyt często, ale z dobrym sosem są na prawde smaczne:)

Kluski śląskie

Składniki:

Kluski śląskie

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski śląskie
jest to super przepis, gdyż możemy przygotwac z dwolnej ilosci ziemniaków, nawet tych które zostaną z opbiadu z poprzedniego dnia! Ziemniaki gnieciemy i dociskamy do dna garnka. Dzielimy na 4 częsci, jedną czesc ziemniaków wyjmujemy i zasypujemy mąką ziemniaczana, dodajemy wyjęte ziemniaki i mieszamy az ciasto bedzie miec gładką konsystencje. Formujemy zgrabne kulki i robimy w nich wgniecienie, gotujemy w soolonej wodzie