lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kluski śląskie Joanny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 40
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Nie ma to jak wspólne gotowanie z dzieckiem .Wspólna zabawa i nauka . Wyszły pyszne kluski śląskie .

Kluski śląskie Joanny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kluski śląskie Joanny

 

  • Składniki:

 

 

 

  • sól do smaku łyżeczka

Sposób przygotowania:

Kluski śląskie Joanny
Obieramy ziemniaki kroimy w ćwiartki , myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Mielimy ostudzone ziemniaki , przekładamy z powrotem do garnka . Wygładzamy ziemniaki i dzielimy na cztery części .1/4 część ziemniaków wyjmujemy i wsypujemy w to miejsce mąkę ziemniaczaną, naste pnie dodajemy z powrotem ziemniaki. Mieszamy i bierzemy w dłonie małą ilość ziemniaków i formujemy kuleczkę ,lekko spłaszczamy i robimy w niej dołek . Wychodzi dosyć sporo mi wyszło 40 sztuk takich mniejszych. Gotowałam chwilkę i podawałam z gołąbkiem i sosem . 
Kluski śląskie Joanny
Obieramy ziemniaki kroimy w ćwiartki , myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.
Kluski śląskie Joanny
Mielimy ostudzone ziemniaki , przekładamy z powrotem do garnka . Wygładzamy ziemniaki i dzielimy na cztery części . 1/4 część ziemniaków wyjmujemy i wsypujemy w to miejsce mąkę ziemniaczaną, naste pnie dodajemy z powrotem ziemniaki.
Kluski śląskie Joanny
Mieszamy i bierzemy w dłonie małą ilość ziemniaków i formujemy kuleczkę ,lekko spłaszczamy i robimy w niej dołek . Wychodzi dosyć sporo mi wyszło 40 sztuk takich mniejszych.
Kluski śląskie Joanny
Gotujemy 5 minut w lekko osolonej wodzie