Sposób przygotowania:
Domowe kluski z serem
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól i ciepłą wodę i zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na placek o grubości około 3 mm, kroimy na paski, a te z kolei na kluski o grubości 3-4 mm.
Kluski wrzucamy na gotującą osoloną wodę z dodatkiem oliwy i gotujemy przez około 4 -5 minuty od wypłynięcia, odcedzamy i przepłukujemy zimna wodą. Kluski przekładamy do miski.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, szklimy ja do zarumienienia na maśle.
Do klusek dodajemy cebulę, wkruszamy biały wiejski ser, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Smacznego.
Kluski wrzucamy na gotującą osoloną wodę z dodatkiem oliwy i gotujemy przez około 4 -5 minuty od wypłynięcia, odcedzamy i przepłukujemy zimna wodą. Kluski przekładamy do miski.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, szklimy ja do zarumienienia na maśle.
Do klusek dodajemy cebulę, wkruszamy biały wiejski ser, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Smacznego.