iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kluski z twarogiem i złota cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczne danie dla całej rodziny. Można wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia. Do tego złocista cebulka podsmażona na solonym maśle , pycha ...

Kluski z twarogiem i złota cebulką

Składniki:

Kluski z twarogiem i złota cebulką

 

 

 

 

 

 

  • 20 dag twarogu

 

  • 2 cebule

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski z twarogiem i złota cebulką
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i przepuszczamy przez praskę . Zimne dzielimy w misce na 4 części jedną część wyciągamy i miejsce po ziemniakach uzupełniamy mąkami ,pół na pół. Wbijamy jajko i wyrabiamy ciasto.

Formujemy kulki robimy dziurkę i gotujemy w osolonej wodzie.Cebule obieramy i siekamy.

Podsmażamy na maśle z dodatkiem oleju. Ugotowane kluski wyciągamy łyżka cedzakową , posypujemy twarogiem i polewamy złocista cebulką.