Sposób przygotowania:
Kluski z twarogiem i złota cebulką
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i przepuszczamy przez praskę . Zimne dzielimy w misce na 4 części jedną część wyciągamy i miejsce po ziemniakach uzupełniamy mąkami ,pół na pół. Wbijamy jajko i wyrabiamy ciasto.
Formujemy kulki robimy dziurkę i gotujemy w osolonej wodzie.Cebule obieramy i siekamy.
Podsmażamy na maśle z dodatkiem oleju. Ugotowane kluski wyciągamy łyżka cedzakową , posypujemy twarogiem i polewamy złocista cebulką.
Formujemy kulki robimy dziurkę i gotujemy w osolonej wodzie.Cebule obieramy i siekamy.
Podsmażamy na maśle z dodatkiem oleju. Ugotowane kluski wyciągamy łyżka cedzakową , posypujemy twarogiem i polewamy złocista cebulką.