Sposób przygotowania:
Kluski z zieloną fasolką i tartą bułką
Do miski wsypujemy mąkę, solimy do smaku, dodajemy jajka i odrobinę wody. Mieszamy aby powstało lekko lejące ciasto. W garnku nastawiamy zielona fasolkę. Gotujemy w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy tarta bułkę. W garnku zagotowujemy wodę, solimy ją do smaku, nakładamy kluski za pomocą łyżki albo widelca. Zagotowujemy.
Kluski gotujemy kilka minut. Następnie je odcedzamy i łączymy z fasolkę. Polewamy tarta bułką.
Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy tarta bułkę. W garnku zagotowujemy wodę, solimy ją do smaku, nakładamy kluski za pomocą łyżki albo widelca. Zagotowujemy.
Kluski gotujemy kilka minut. Następnie je odcedzamy i łączymy z fasolkę. Polewamy tarta bułką.