iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kluski z zieloną fasolką i tartą bułką

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Szybki obiadek z wykorzystaniem sezonowej zielonej fasolki. Do tego złocista podsmażona tarta bułka. Idealne danie do podgrzewania, dla całej rodziny.

Kluski z zieloną fasolką i tartą bułką

Składniki:

Kluski z zieloną fasolką i tartą bułką

 

Sposób przygotowania:

Kluski z zieloną fasolką i tartą bułką
Do miski wsypujemy mąkę, solimy do smaku, dodajemy jajka i odrobinę wody. Mieszamy aby powstało lekko lejące ciasto. W garnku nastawiamy zielona fasolkę. Gotujemy w osolonej wodzie.

Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy tarta bułkę. W garnku zagotowujemy wodę, solimy ją do smaku, nakładamy kluski za pomocą łyżki albo widelca. Zagotowujemy.

Kluski gotujemy kilka minut. Następnie je odcedzamy i łączymy z fasolkę. Polewamy tarta bułką. 



Tagi:

dania kluski