Sposób przygotowania:
Kluski leniwe z białym serem i ziemniakami
Ziemniaki i ser biały mielimy w maszynce lub przeciskamy przez praskę. Przekładamy na stolnicę, dodajemy jajka, mąkę, szczyptę soli i zagniatamy.
Ciasto dzielimy na mniejsze części podsypujemy mąką, formujemy cienkie wałeczki, za pomocą noża kroimy małe kluseczki.
Gotujemy 1-2 minuty od momentu wypłynięcia klusek na wierzch w osolonej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości oleju.
Kluski podajemy polane roztopionym masłem z bułką tartą.
Ciasto dzielimy na mniejsze części podsypujemy mąką, formujemy cienkie wałeczki, za pomocą noża kroimy małe kluseczki.
Gotujemy 1-2 minuty od momentu wypłynięcia klusek na wierzch w osolonej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości oleju.
Kluski podajemy polane roztopionym masłem z bułką tartą.
robaczek
Czekoladka 2