Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kluski z sera białego i bułki tartej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kluski z bułki tartej i sera twarogowego są puszyste i smaczne. Można je podawać okraszone usmażonym boczkiem lub z sosem.

Kluski z sera białego i bułki tartej

Składniki:

Kluski z sera białego i bułki tartej

 

Sposób przygotowania:

Kluski z sera białego i bułki tartej
Masło włożyć na patelnię i lekko zrumienić. Ser włożyć do miski, dodać ostudzone masło, żółtka i zmiksować. Wsypać bułkę tartą, natkę pietruszki i mąkę ziemniaczaną. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z serem, delikatnie wymieszać. Z ciasta formować podłużne kluseczki, stopniowo wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować przez 4 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową, podawać.