klodczanka

klodczanka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Knedelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

sycace a zarazem delikatne

Knedelki

Składniki:

Knedelki

 

 

  • FARSZ:

 

  • 250G MIESA MIELONEGO,
  • 1 ŁYŻKA OLEJU
  • 2 CEBULE,
  • SÓL ,PIEPRZ

Sposób przygotowania:

Knedelki
ziemniaki ugotowac i perzepuscic przez maszynke ,dodac do nich 2 gatunki maki,jajka gałkę.Wyrobic ciasto Cebule podsmażyc na oleju dodac mieso mielone,przyprawic do smaku.Gotowe ciasto rozwałkowac na grubosc 1/2 cm i pokroic na prostokaty,nastepnie na kazde z nich połozyc nadzienie i zainac w rulon.Kazdy rulon pociac na kawałki i pozaklejac konce.Knedle ugotowacprzez kilka minut.Podawac z podsmazona bułka tarta

Tagi:

mięso tarta