Sposób przygotowania:
Knedelki serowe z truskawkami:)
1.Ser biały rozdrabniamy za pomocą widelca. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy na jednolitą masę, po czym na co najmniej godzinę odstawiamy do lodówki.
2.W dużym garnku gotujemy osoloną wodę. Nabieramy troszkę ciasta w środek wkładamy truskaweczkę,zalepiamy i formujemy w kulkę.Wrzucamy na wrzącą wodę . Gotujemy przez około 8-10 minut (przez około 2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię).
3.Po wyjęciu knedelków na talerze możemy posypać je cukrem,kakem ( przy okazji odkryłam jak super pasuje do takich potraw:),polać bułką tartą lub udekorować bitą śmietanką(wedle uznania).
Smacznego!:)
2.W dużym garnku gotujemy osoloną wodę. Nabieramy troszkę ciasta w środek wkładamy truskaweczkę,zalepiamy i formujemy w kulkę.Wrzucamy na wrzącą wodę . Gotujemy przez około 8-10 minut (przez około 2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię).
3.Po wyjęciu knedelków na talerze możemy posypać je cukrem,kakem ( przy okazji odkryłam jak super pasuje do takich potraw:),polać bułką tartą lub udekorować bitą śmietanką(wedle uznania).
Smacznego!:)
lili40
olciaky