Sposób przygotowania:
Knedle bawarskie
Bułki pokrajać na kromki, zalać gorącym mlekiem, pozostawić by napęczniały. Wątróbki oczyścić z błon i żyłek, posiekać. Drobno pokrajaną słoninę podsmażyć razem z cebulą, nie rumieniąc jej, tłuszcz zlać do miseczki a skwarki dodać do odciśniętych bułek. Wbic całe jajka, dodać wątróbki, przyprawy i tyle mąki, aby wyrobić niezbyt gęste ciasto. Na posypanej mąką stolnicy formować knedle. Włożyć jeden na wrzącą osoloną wodę i sprawdzić czy się nie rozpada. Jeśli tak, dodać do ciasta jeszcze trochę mąki. Knedle gotować na słabym ogniu ok 10 minut. Kłaść na wygrzane talerze, polewać słoniną ze zrumienionymi krążkami cebuli i posypać zieloną pietruszką.