Sposób przygotowania:
Knedle Mozarta.
Masło ubić na piankę,dodając żółtka i kaszę mannę.W pozostałą masę wetrzeć białka i rdzeń z laski wanilii.Potem kolejno dodawać mąkę przesianą i twaróg zmielony i wymieszać całość ręcznie.Posolić lekko masę,a ciasto wsadzić w misce na 2 godziny do lodówki.Marcepan i pistacje zemleć w maszynce,z nugatu zrobić małe kuleczki i schłodzić przez 20 min. w lodówce..Marcepan i pistacje formować w placuszki,ułożyć w środku kulki nugatowe,zlepić i formować kule i ponownie schłodzić.Z ciasta również tworzyć większe placuszki,aby pomieścić w nich nadzienie.Zalepić dokładnie i wkładać knedle do lekko osolonej wody.Parzyć z ok.14 min.na małym ogniu,a na drugiej patelni rozpuścić gorzką czekoladę w kawałkach wraz ze śmietanką.Bułkę tartą obsmażyć na maśle na złoty brąz.Czekoladę rozlać na płaskie talerze,wyjąć knedle,obtaczać w bułce tartej,a potem w roztopionej czekoladzie.Posypać cukrem pudrem i dekorować skórką kandyzowanej pomarańczy przed podaniem.