Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 442]

Tort Pischinger

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Jeden ze słynnych Wiedeńskich tortów, chrupiący i kremowy za razem ten deser jest idealny dla czekolado-holików takich jak ja.

Tort Pischinger

Składniki:

Tort Pischinger

 

Sposób przygotowania:

Tort Pischinger
Jedno całe jajko i dwa żółtka unij na parze z cukrem, kiedy masa zbieleje i złapie temperaturę zdejmij miskę z nad pary i ubijaj aż do całkowitego ostudzenia. Masło rozetrzyj i porcjami dodawaj do niego masę jajową, kiedy obie masy się połączą dolej upłynnioną czekoladę, gotową masę dopraw rumem. Od tak powstałej masy odłóż porcję przeznaczona do dekoracji, a do reszty dodaj mielone orzechy. Kremem czekoladowo-orzechowym smaruj warstwy tortu i jego krawędź, gotowy tort udekoruj pozostałą masą .