Sposób przygotowania:
Strudel wiedeński
Do miski wsyp cukier puder oraz mąkę pszenną i ziemniaczana i dolej wodę wraz z upłynnionym masłem, całość zagnieć na gładkie ciasto, gotowe ciasto odłóż na godzinę do lodówki.
Obrane i wydrążone jabłka pokrój na ćwiartki a potem w cienkie plastry, do jabłek dodaj cynamon, cukier, skrobię, rodzynki i sok z cytryny do smaku.
Na stole przykrytym obrysem i wysypanym mąką rozciągnij ciasto tak cienko jak się da. Na jeden z boków ciasta nałóż farsz i za pomocą obrusa zwiń strudel, uformowane ciasto przełóż na blachę i piec 35min w 200 stop.
Obrane i wydrążone jabłka pokrój na ćwiartki a potem w cienkie plastry, do jabłek dodaj cynamon, cukier, skrobię, rodzynki i sok z cytryny do smaku.
Na stole przykrytym obrysem i wysypanym mąką rozciągnij ciasto tak cienko jak się da. Na jeden z boków ciasta nałóż farsz i za pomocą obrusa zwiń strudel, uformowane ciasto przełóż na blachę i piec 35min w 200 stop.
zewa
Kniejson