olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Knedle serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

slodkie i rozplywajace sie w ustach knedelki z twarozkiem i powidlami- w sam raz dla pasibrzuchow

Knedle serowe

Składniki:

Knedle serowe

 

  • 400g sera twarogowego
  • 100g maki
  • 4 lyzki kaszy mannu
  • 3 zoltka
  • 250g powidel
  • sol do smaku
  • 2lyzki masla do polania
  • 2.5 lyzki cukru do posypania

Sposób przygotowania:

Knedle serowe
Twarozek zemlec, wymieszaz z zóltkami, kasza i przesiana maka, posolic do smaku. Zagniesc dokladnie ciasto. Nastepnie formowac okragle kuleczki nadziewajac powidlami. Gotowac we wrzacej, osolonej wodzie. Po ugotowaniu (kiedy beda rumiane i wyplyna) wyjmowac lyzka cedzakowa na talerzyki. Polac stopionym maslem i posypac ckrem