paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Knedle w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Obiad łatwy, szybki i przyjemny. Praktycznie sam się robi i pysznie smakuje. Idealny na danie niedzielne lub w środku tygodnia.

Knedle w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Knedle w sosie pieczarkowym

 

  • Knedle - 450g
  • pieczarki - 4-5 większych
  • 2 małe cebule lub 1 duża
  • sos pieczarkowy z torebki
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Knedle w sosie pieczarkowym
Cebulę i pieczarki pokroić, podsmażyć na oleju. Podczas smażenia - dodać soli i pieprzu. Sos rozrobić w kubku wg przepisu na torebce i zalać zarumienione pieczarki i cebulę na patelni. Po 5-7 minutach sos osiąga idealną konsystencję. Knedle pokroić w kromki i gotować na parze. Knedle polać sosem pieczarkowym, Świetnie pasuje do dania surówka typu colesław.
Knedle w sosie pieczarkowym
Pieczarki kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej razem z cebulą.
Knedle w sosie pieczarkowym
Podsmażamy pieczarki i cebulę, solimy w trakcie.
Knedle w sosie pieczarkowym
Rozrabiamy sos i zalewamy usmażone pieczrki i cebulę.
Knedle w sosie pieczarkowym
Sos jest gotowy po kilku minutach - polewamy nim ugotowane na parze knedle.

Tagi:

sosy knedle dania