olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Knedle z serem i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

tylko dla doroslych!:) knedelki polane smietanka z nutka wytrawnego bialego wina

Knedle z serem i brzoskwiniami

Składniki:

Knedle z serem i brzoskwiniami

 

  • 250g maki
  • 250g sera twarogowego
  • 3 zoltka
  • kieliszek bialego wytwanego wina(100g
  • ) 500g brzoskwiñ
  • szklanka smietanki do polania
  • 2,5 lyzki cukru pudru do posypania
  • sol do smaku

Sposób przygotowania:

Knedle z serem i brzoskwiniami
Make przeesiac, wymieszac ze zmielonym twarozkiem, winem i zoltkami. Posolic i zagniec wolne ciasto. sStolnice posypac maka, wylozyc zagniecione ciasto, podzielic na czesci, ufurmowac walek, pokroic na kawalki, splaszczyc. Wkladac kawalki brzoskwin, uformowac kule i gotowac we wrzacej , osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjac lyzka cedzakowa na talerze i polac smietanka oraz pospac cukrem .