Sposób przygotowania:
Knedle z kaszą jaglaną i seremETAP 1:
Nadzienie
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju, ostudzić.
ETAP 2:
Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać i ugotować w osolonej wodzie, ostudzić.
Do zimnej kaszy wsypać pokruszony biały ser i podsmażoną cebulę.
ETAP 3:
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
ETAP 4:
Obie mąki razem wymieszać, dodać przeciśnięte przez praskę ziemniaki, odrobinę soli i jajko.
ETAP 5:
Zagnieść ciasto, podzielić na kawałeczki, rozpłaszczyć i włożyć porcję nadzienia.
ETAP 6:
Dokładnie zlepić, formując knedle. Wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać okraszone podsmażoną na tłuszczu cebulą lub boczkiem.
gosiapiotrek23
misia5
Magdalena88