Sposób przygotowania:
Kociołek rosyjski z wołowiną.
Mięso ze sklepu opłukać,osączyć i pokroić w paski.Rozgrzać olej
w garnku i obsmażyć wołowinę z 6-7 min.a następnie dodać umytą
i posiekaną cebulę i zrumienić lekko.Zalać wszystko wodą,dodać dwie świeże papryczki piri piri oraz przyprawy zapachowe jak m.in.ziele angielskie.Zakryć pokrywką i dusić potrawkę do miękko-
-ści.W tym czasie osobno zagotować wodę na makaron,osolić i
wrzucić makaron na wrzącą wodę i gotować"al dente".Odcedzić
na durszlak,przelać zimną wodą.Potrawkę z wołowiny,dosmaczyć
4-5 łyżkami koncentratu pomidorowego,a papryczki wyjąć i pokroić
na plasterki i ponownie dodać do potrawki,dodać śmietany,zmiesz-
-ać przedtem ją z sosem i stopniowo zagęścić.Makron można dać
osobno na talerze lub zmieszać wraz potrawką wołową.Podawać
na obiad.
w garnku i obsmażyć wołowinę z 6-7 min.a następnie dodać umytą
i posiekaną cebulę i zrumienić lekko.Zalać wszystko wodą,dodać dwie świeże papryczki piri piri oraz przyprawy zapachowe jak m.in.ziele angielskie.Zakryć pokrywką i dusić potrawkę do miękko-
-ści.W tym czasie osobno zagotować wodę na makaron,osolić i
wrzucić makaron na wrzącą wodę i gotować"al dente".Odcedzić
na durszlak,przelać zimną wodą.Potrawkę z wołowiny,dosmaczyć
4-5 łyżkami koncentratu pomidorowego,a papryczki wyjąć i pokroić
na plasterki i ponownie dodać do potrawki,dodać śmietany,zmiesz-
-ać przedtem ją z sosem i stopniowo zagęścić.Makron można dać
osobno na talerze lub zmieszać wraz potrawką wołową.Podawać
na obiad.