nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Kociołek z kiełbasą.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i smaczne danie jednogarnkowe. Mój "kociołek" podałam z ryżem. Z powodzeniem jego skład można zwiększyć o czerwoną paprykę.

Kociołek z kiełbasą.

Składniki:

Kociołek z kiełbasą.

 

  • 1/2 kg kiełbasy toruńskiej
  • 25 dag pieczarek
  • 2 niewielkie cebule
  • 3/4 puszki kukurydzy
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki keczupu pikantnego
  • 2 szkl. wody
  • papryka słodka, sól, pieprz
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Kociołek z kiełbasą.
1. Pieczarki i cebule obieramy. Kiełbasę kroimy w półplasterki, pieczarki w plasterki i cebulę w kostkę. 2 W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy kiełbasę, podsmażamy. Dodajemy cebulę, a gdy się zeszkli dodajemy pieczarki. Po odparowaniu wody, chwilę przesmażamy i wrzucamy kukurydzę. 3. Całość zalewamy wodą, dodajemy przecier i keczup. Mieszamy i dusimy kilka chwil. Doprawiamy do smaku papryką słodką, solą i pieprzem.

Tagi:

kielbasa