aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Kofty wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne kofty nadziane na szaszlyki podane w towarzystwie glazurowanej marchewki stanowią idealne danie .

Kofty wieprzowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kofty wieprzowe

 

  • 500 g mięsa wołowo - wieprzowego,
  • 2 łyżeczki curry indyjskiego,
  • 2 łyżeczki świeżej natki pietruszki,
  • trochę oleju,
  • sól,
  • pieprz,
  • pieprz cayenne.

Sposób przygotowania:

Kofty wieprzowe
Patyczki do szaszłyków moczymy 15 minut w wodzie, żeby nie przypaliły się podczas pieczenia. do mięsa dodajemy przyprawy i posiekaną natkę pietruszki. Zwilżonymi rękami formujemy podłużne kotleciki i nadziewamy je na patyczki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kofty smarujemy olejem. Pieczemy 15 minut w 190 stopniach.
Kofty wieprzowe
moczymy patyczki do szaszlykow w wodzie .
Kofty wieprzowe
do miesa dodajemy przyprawy i mieszamy.
Kofty wieprzowe
nadziewamy na patyczki i ukladamy na blaszce
Kofty wieprzowe
pieczemy 15 minut w piekarniku w 190 stopniach

Tagi:

mięso