Sposób przygotowania:
Kogel-mogel krem z sherry i wiśniami.
Wlać do garnka średniego 1/2 wody zimnej i położyć na to średnią blaszaną miskę.Jak woda zacznie lekko wrzeć,wbić do miski sześć
jajek,ucierać,wsypywać stopniowo cukier,dalej ucierać na kogel-mo
-gel do białości.Następnie dodać odmierzone w miarce sherry i je-
-szcze chwilę ucierać,a potem zestawić z ognia i przestudzić.Krem-
-ówkę ubić na sztywno,dodając śmietan-fix dla lepszego efektu ubi-
-jania.Następnie połączyć z koglem-moglem ubitą śmietanę,wymie-
-szać i przełożyć do dwóch dość dużych pucharków.Wstawić do lodówki na godzinę.Po wyjęciu dekorować wisienkami kotajlowymi
i podawać.
jajek,ucierać,wsypywać stopniowo cukier,dalej ucierać na kogel-mo
-gel do białości.Następnie dodać odmierzone w miarce sherry i je-
-szcze chwilę ucierać,a potem zestawić z ognia i przestudzić.Krem-
-ówkę ubić na sztywno,dodając śmietan-fix dla lepszego efektu ubi-
-jania.Następnie połączyć z koglem-moglem ubitą śmietanę,wymie-
-szać i przełożyć do dwóch dość dużych pucharków.Wstawić do lodówki na godzinę.Po wyjęciu dekorować wisienkami kotajlowymi
i podawać.