Sposób przygotowania:
Kokardki w ogórkowym sosieETAP 1:
Ogórki obrać i pokroić w półplasterki,
ETAP 2:
cebulę pokroić w kosteczkę. Na patelni stopić 1 łyżkę masła i wrzucić na nią pokrojoną cebulę i chwilkę przesmażyć, następnie dodać ogórki i drobno pokrojony czosnek posypać solą i pieprzem ziołowym, następnie dusić około 3-4 minut po tym czasie dodać śmietankę i chwilkę razem pogotować, aż lekko zgęstnieje na koniec doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
ETAP 3:
Makaron ugotować osobno i po dokładnym odcedzeniu dodać do sosu dodać też szynkę pokrojoną w cieniutkie paseczki i dokładnie wymieszać po wierzchu posypać pomidorem pokrojonym w półplasterki lub grubszą kostkę oraz zielonym koperkiem, podawać od razu po przygotowaniu.