Sposób przygotowania:
Kokardki w sosie pomidorowym z indykiem
Makaron kokardki gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Kawałek indyka ja użyłam skrzydła gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i liścia laurowego. Po ugotowaniu mięso studzimy i obieramy od kości.
Kawałki mięsa podsmażamy na maśle, dodajemy posiekany czosnek i paprykę słodką.
Mieszamy dodajemy przecier pomidorowy. Chwile smażymy.
Zalewamy śmietaną 30 %. Zagotowujemy.
Podajemy z makaronem.
Kawałek indyka ja użyłam skrzydła gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i liścia laurowego. Po ugotowaniu mięso studzimy i obieramy od kości.
Kawałki mięsa podsmażamy na maśle, dodajemy posiekany czosnek i paprykę słodką.
Mieszamy dodajemy przecier pomidorowy. Chwile smażymy.
Zalewamy śmietaną 30 %. Zagotowujemy.
Podajemy z makaronem.
niezły kąsek
Magdalena88