Sposób przygotowania:
Kokardki z kurczakiem i pieczarkami
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę solimy doprawiamy pieprzem. Pieczarki kroimy w kawałki. Cebule siekamy. Czosnek kroimy drobno. Natkę pietruszki myjemy osuszamy siekamy.
Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy czosnek i cebulę. Po chwili dodajemy kawałki mięsa. Podsmażamy. Dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy i dolewamy śmietanę. Chwilę smażymy. Doprawiamy solą, pieprzem.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Na patelni na maśle klarowanym podsmażamy czosnek i cebulę. Po chwili dodajemy kawałki mięsa. Podsmażamy. Dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy i dolewamy śmietanę. Chwilę smażymy. Doprawiamy solą, pieprzem.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.