dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kokardki z warzywami i kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Łatwe w przygotowaniu i smaczne danie na obiad.

Kokardki z warzywami i kurczakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kokardki z warzywami i kurczakiem

 

  • 50 dag makaronu kokardki
  • 1 pierś z kurczaka
  • 10 - 20 dag parówek drobiowych
  • 2 garście mrożnej włoszczyzny
  • 1 cebula
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2 - 3 pomidory
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka ostra
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Kokardki z warzywami i kurczakiem
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy. Cebulę obieramy i drobną szatkujemy, a następnie rumienimy na rozgrzanym tłuszczu. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, a następnie porkojone w mniejsze kawałki parówki. Całość smażymy. Do mięsa dodajemy warzywa. Krótko chwilę smażymy, a następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory (wcześniej je parzymy i ściągamy skórkę) i przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż warzywa będą miekkie. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i odcedzony groszek. Mieszamy i chwilę dusimy. Podajemy z ugotowanym makaronem. Smacznego.
Kokardki z warzywami i kurczakiem
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, a następnie go odcedzamy.
Kokardki z warzywami i kurczakiem
Cebulę sztakujemy i przesmażamy na gorącym tłuszczu.
Kokardki z warzywami i kurczakiem
Warzywa i mięso dusimy do momentu, aż będą miekkie.