Sposób przygotowania:
Świąteczna babka z bananami, ananasem i kokosem
Do jednej miski przesiewamy składniki suche: mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, dodajemy wiórki kokosowe.
Ananasa odsączamy z zalewy. Zostawiamy sok, ananasa kroimy drobno. Banany kroimy i rozdrabniamy np.za pomocą blendera.
W drugiej misce mieszamy składniki mokre: zblendowane banany, miód, mleko, olej, sok z ananasa, dodajemy pokrojone drobno ananasy. Składniki łączymy, wylewamy do natłuszczonej formy na babkę. Pieczemy ok.40 minut w 180 st.C, do suchego patyczka.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, łączymy se śmietaną.
Babkę polewamy polewą czekoladową, dekorujemy.
Ananasa odsączamy z zalewy. Zostawiamy sok, ananasa kroimy drobno. Banany kroimy i rozdrabniamy np.za pomocą blendera.
W drugiej misce mieszamy składniki mokre: zblendowane banany, miód, mleko, olej, sok z ananasa, dodajemy pokrojone drobno ananasy. Składniki łączymy, wylewamy do natłuszczonej formy na babkę. Pieczemy ok.40 minut w 180 st.C, do suchego patyczka.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, łączymy se śmietaną.
Babkę polewamy polewą czekoladową, dekorujemy.