Sposób przygotowania:
Kokilki - cztery pory roku.
Do każdej kokilki przygotować składniki na sezonowe zapiekanki,
tj.warzywa umyć,obgotować,pokroić dodatki mięsne,np.kiełbaskę
do zimowej zapiekanki,zetrzeć ser,zatrzepać jajo ze śmietaną,po-
-łączyć z dodatkami jarzynowymi,doprawiając międzyczasie.Do
letniej i jesiennej z zapiekanek-do jednej dodać ugotowany ryż z
tartymi jabłkami,cynamonem,śmietanką słodką i cukrem,a drugiej-
twarożek chudy z owocami,śmietanką,cynamonem i cukrem wani-
-liowym.Same foremki natłuścić i posypać bułką tartą,po czym ka-
-żdą napełnić osobnym farszem czy nadzieniem.Nagrzać piekarnik
do 180-190 st.C.wstawić kokilki do piekarnika i zapiekać ok.25-30 min.Po wyjęciu ostudzić i wyjąć potrawkę z foremki za pomocą
noża lub obrócić ją do góry dnem na talerz.
tj.warzywa umyć,obgotować,pokroić dodatki mięsne,np.kiełbaskę
do zimowej zapiekanki,zetrzeć ser,zatrzepać jajo ze śmietaną,po-
-łączyć z dodatkami jarzynowymi,doprawiając międzyczasie.Do
letniej i jesiennej z zapiekanek-do jednej dodać ugotowany ryż z
tartymi jabłkami,cynamonem,śmietanką słodką i cukrem,a drugiej-
twarożek chudy z owocami,śmietanką,cynamonem i cukrem wani-
-liowym.Same foremki natłuścić i posypać bułką tartą,po czym ka-
-żdą napełnić osobnym farszem czy nadzieniem.Nagrzać piekarnik
do 180-190 st.C.wstawić kokilki do piekarnika i zapiekać ok.25-30 min.Po wyjęciu ostudzić i wyjąć potrawkę z foremki za pomocą
noża lub obrócić ją do góry dnem na talerz.