Sposób przygotowania:
Kokos z alkoholemBISZKOPT
Rozdzielamy białka od żółtek. Ubijamy z białek pianę na sztywno, dodajemy cukier dalej ubijając a następnie żółtka ciągle ubijając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając. Biszkopt wylewamy na średnią blachę wyłożoną papierem (tylko dno) i pieczemy na złoty kolor.
KOKOS
Masło utrzeć z cukrem, wlać trochę wódki, wsypywać kokos z grysikiem i wlewać wódkę aż do wyczerpania składników. Odstawić wszystko na 2-3 godziny w chłodne miejsce aż masa spęcznieje.
KREM
Masło ucieramy na puszystą masę. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtka i dalej ubijamy. Do puszystej masy maślanej wlewamy ubite jajka.
Biszkopt odwracamy do góry nogami (dół staje się górą) i smarujemy połową kremu, na krem nakładamy masę kokosowo-alkoholową i znowu smarujemy ze wszystkich stron kremem (po to aby alkohol nie zwietrzał). Na krem dajemy polewę czekoladową lub posypujemy tartą czekoladą.
SMACZNEGO!